Οι Μεξικάνοι το γουακαμόλε το κάνουν παραδοσιακά στο γουδί, αλλά και με το πιρούνι το αβοκάντο λιώνει ωραιότατα. Το δροσερό και πικάντικο ντιπ ετοιμάζεται στο πι και φι. Μετά το μόνο που χρειάζεται είναι μερικές τορτίγιες και μια μπίρα.
Υλικά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 ή 2 λάιμ
- 1 κ.σ. κρεμμύδι ξερό
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμύδι
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1/2 μάτσο φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό
- αλατοπίπερο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το γουκαμόλε, ξεκινάμε καθαρίζοντας και λιώνοντας τα αβοκάντο με το πιρούνι.
- Προσθέτουμε χυμό και ξύσμα από τα λάιμ (ανάλογα με το πόσο ξινό το θέλουμε).
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, τη πιπεριά, τον φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό), το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.