Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου
Αποθήκευση για αργότεραΈχει 450 Kcal/μερίδα. Όπως σημειώνει η κλινική διατροφολόγος Μαρία Μπίζιου, είναι ένα «πλήρες, θρεπτικό και ισορροπημένο πρωινό με παρουσία όλων των μακροθρεπτικών συστατικών: σύνθετων υδατανθράκων από το ψωμί σίκαλης, καλών λιπαρών από το αβοκάντο και το κουκουνάρι, φυτικών ινών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων από την ντομάτα και το ροδάκινο και άπαχης πρωτεΐνης από το ανθότυρο».
Υλικά
- 2 φέτες ψωμί σίκαλης, βάρους περίπου 75 γρ. η καθεμία
- 2 κουτ. σούπας ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι 1 ώριμη μέτρια ντομάτα, σε λεπτές φέτες
- 1 ώριμο αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό ώριμο ροδάκινο, σε λεπτές φέτες
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού κουκουνάρια, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν
- μερικά φύλλα βασιλικού, προαιρετικά
Διαδικασία
- Για το ψωμί σίκαλης με αβοκάντο, ντομάτα και ροδάκινο, ξεκινάμε φρυγανίζοντας ελαφρά τις φέτες ψωμιού και αλείφουμε καθεμία με 1 κουτ. σούπας ανθότυρο.
- Μοιράζουμε πάνω τους τις φέτες ντομάτας, αβοκάντο και ροδάκινου και πασπαλίζουμε με το ξύσμα και τα κουκουνάρια.
- Στολίζουμε με τα φύλλα βασιλικού (αν θέλουμε) και σερβίρουμε.