Κείμενο: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: The Eaters / Δημήτρης Αλβανός
Αποθήκευση για αργότεραΦτιάχνουμε παγάκια καφέ, τα βάζουμε στην κατάψυξη και όταν θέλουμε έναν latte απλά τα μοιράζουμε σε μεγάλα ποτήρια και προσθέτουμε γάλα. Πιο γρήγορο κρύο καφέ δεν έχετε ξανακάνει!
Υλικά
- 20 ml εσπρέσο
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 370 ml νερό
- 800 ml γάλα φρέσκο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα παγάκια καφέ φτιάχνουμε τους εσπρέσο και τους αδειάζουμε σε μια κανάτα.
- Διαλύουμε μέσα το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε παγοκύστες.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθούν καλά τα παγάκια.
- Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα παγάκια σε μεγάλα ποτήρια και απογεμίζουμε με το γάλα.