
Φτιάχνουμε παγάκια καφέ, τα βάζουμε στην κατάψυξη και όταν θέλουμε έναν latte απλά τα μοιράζουμε σε μεγάλα ποτήρια και προσθέτουμε γάλα. Πιο γρήγορο κρύο καφέ δεν έχετε ξανακάνει!
Υλικά
- 20 ml εσπρέσο
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 370 ml νερό
- 800 ml γάλα φρέσκο, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα παγάκια καφέ φτιάχνουμε τους εσπρέσο και τους αδειάζουμε σε μια κανάτα.
- Διαλύουμε μέσα το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα σε παγοκύστες.
- Παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθούν καλά τα παγάκια.
- Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε τα παγάκια σε μεγάλα ποτήρια και απογεμίζουμε με το γάλα.