Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΑπλό, απλούστατο, με σύντομο μαγείρεμα και νοστιμότατο.
Υλικά
- 250 γρ. νουντλς ρυζιού
- 30 γρ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 200 γρ. γαρίδες Νο 3 (κατεψυγμένες, έτοιμες καθαρισμένες από κελύφη)
- ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού
- λίγα φύλλα μαϊντανού (για το γαρνίρισμα)
Διαδικασία
Βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε κρατώντας 200 ml από το νερό όπου έβρασαν. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ, ρίχνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το νερό που κρατήσαμε από τα ρυζομακάρονα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε και τα νουντλς, ανακατεύουμε και, αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε επιπλέον. Γαρνίρουμε με λίγα φύλλα μαϊντανού ή όποιου μυρωδικού έχουμε (ταιριάζει πολύ ο φρέσκος κόλιανδρος, αλλά δυστυχώς τον φέρνουν μόνο ορισμένα σούπερ μάρκετ και μανάβικα «πολυτελείας»).