Ένα δροσερό, αναζωογονητικό και πλούσιο σμούθι με αρωματικό μάνγκο και γιαούρτι. Το mango lassi είναι το αγαπημένο μας ινδικό ρόφημα.
Υλικά
4 ώριμα μεγαλούτσικα μάνγκο, καθαρισμένα
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό της αρεσκείας μας
1/2 κουτ. γλυκού ξερό καρδάμωμο (κακουλέ), σε σκόνη
1 κουτ. μέλι της αρεσκείας μας
χυμός από 2 λάιμ
λίγο αλάτι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε το mango lassi, ξεκινάμε ρίχνοντας στον πολυκόφτη τα μάνγκο με λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το καρδάμωμο και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, ρευστή κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθεί.
Γεμίζουμε 4 μέτρια ποτήρια με παγάκια και αδειάζουμε το lassi, μοιράζοντάς το ισόποσα.