Tο Μεξικό συναντά τη Μέση Ανατολή σ’ αυτό το κρεμώδες γουακαμόλε που έχει και ταχίνι. Σερβιρισμένο με τραγανές ή μαλακές πιτούλες είναι πολύ ωραίο ορεκτικό.
Υλικά
- 2 αβοκάντο ώριμα, σε κύβους χυμός από 2 λάιμ
- 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/2 μάτσο κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- 40 γρ. ταχίνι
- 20 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 2 ρέβες, κομμένες σε λεπτεπίλεπτες φέτες (με το μαντολίνο)
- 150 γρ. καπνιστός σολομός, σε φετούλες
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το γουακαμόλε με ταχίνι σε ένα μπολ λιώνουμε τα αβοκάντο με το πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με αραβικές πίτες, κριτσίνια ή στικ λαχανικών.
- Αν θέλουμε, αλείφουμε το γουακαμόλε σε φέτες ρέβας και βάζουμε από πάνω μία φετούλα σολομού.