Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΕλαφρύ γεύμα κατάλληλο για τις ημέρες με πολλή ζέστη.
Υλικά
- λίγο λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- 3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες στη μέση
- 2 μικρά κολοκύθια, σε λεπτές φέτες
- 2 μικρές μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες
- 400 γρ. χούμους από βάζο (κρέμα ρεβιθιού με ταχίνι)
- ο χυμός και το ξύσμα από 1-2 λεμόνια
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κ.γ. σουμάκ (αν βρούμε)
- λίγη ρόκα
Διαδικασία
Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τα ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά ή σε σχαροτήγανο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες. Απλώνουμε το χούμους σε πιατέλα. Ανακατεύουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού με το σκόρδο και περιχύνουμε τα λαχανικά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα απλώνουμε πάνω από το χούμους. Τα πασπαλίζουμε με το σουμάκ και τη ρόκα και σερβίρουμε.