Συνταγή: Tina Webb
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΈνας ακόμα τρόπος να απολαύσουμε το σύκο, ένα από τα πιο εύγευστα καλοκαιρινά φρούτα.
Υλικά
- 1 πακέτο (500 γρ.)
- 30 ml ελαιόλαδο
- 4 σύκα, κατά προτίμηση βιολογικά, καλά πλυμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα ρόκας
- 1 κουτ. σούπας βαλσαμικό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 200 γρ. κατσικίσιο τυρί της αρεσκείας μας, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας καρύδια, χοντροσπασμένα
Διαδικασία
Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε, κρατώντας 100 ml νερό από αυτό όπου έβρασαν. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα σύκα και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα φύλλα ρόκας και το βαλσαμικό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τις πένες με το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, τα καρύδια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.