Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Φωτογραφία: Shutterstock
Αποθήκευση για αργότεραΈτοιμη σε 3 βήματα!
Υλικά
- 2 κρόκοι αυγών ωµοί (αν δεν θέλουµε να τους καταναλώσουµε ωµούς, βράζουµε 2 αυγά για 4 λεπτά και προσεκτικά «παίρνουµε» τον µελάτο κρόκο από το ασπράδι)
- 250 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κοφτή µουστάρδα (της αρεσκείας µας), σε θερµοκρασία δωµατίου
- αλάτι, πιπέρι
- 4 - 5 κουτ. σούπας νερό
- 2 - 3 κουτ. σούπας ξίδι
- 2 - 3 κουτ. σούπας χυµός λεµονιού (δοκιµάζοντας, προσθέτουµε όσο θέλουµε)
Διαδικασία
- Χτυπάµε µε το µίξερ τη µουστάρδα µε τους κρόκους αυγού για 1 λεπτό, µέχρι να αφρατέψουν.
- Αργά, αλλά σε σταθερή ροή, προσθέτουµε το λάδι ενώ χτυπάµε. Πρέπει το µείγµα να πάρει όλο το λάδι. Θα πρέπει να έχει την πυκνότητα ενός στραγγιστού γιαουρτιού.
- Τέλος, προσθέτουµε αλάτι και χυµό λεµονιού, αν χρειάζεται, ανάλογα µε την οξύτητα που θέλουµε να δώσουµε. Ανακατεύουµε, δοκιµάζουµε και, αν χρειάζεται, προσθέτουµε επιπλέον αλάτι.