Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΛιλής ο νεότερος, κατά κόσμον Λεονάρδος Ρούσσος, φημίζεται και για την καππαροσαλάτα που φτιάχνει στην ομώνυμη ταβέρνα στην Ανω Σύρο.
Υλικά
- 2 μέτριες πατάτες
- 4 κουτ. σούπας κάππαρη
- 1 ξερό κρεμμύδι
- αλατοπίπερο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Καππαροσαλάτα πατατένια: Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Αν το μούλτι που έχουμε είναι μικρό, κάνουμε την ακόλουθη διαδικασία σε δύο δόσεις: Βάζουμε την κάππαρη, το κρεμμύδι σε φέτες και το αλατοπίπερο στο μούλτι και τα χτυπάμε μαζί μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοκομμένα, αλλά να μη λιώσουν. Προσθέτουμε το ξίδι και το ελαιόλαδο, και μαζί και τις βρασμένες πατάτες. Τα χτυπάμε για 3 - 4 λεπτά ακόμη, ώστε να γίνει το μείγμα κρεμώδες. Θέλει προσοχή γιατί, αν το παραχτυπήσουμε, θα γίνει σαν λάστιχο. Αν θέλουμε την καππαροσαλάτα πιο αφράτη, τότε προσθέτουμε 1 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο επιπλέον.