Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΔοκιμάστε την και θα μείνετε έκπληκτοι
Υλικά
Για τα ρεβίθια
- 400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και στραγγισμένα
- 1 κρεμμύδι, καθαρισμένο
- 1 μέτριο καρότο, καθαρισμένο
- 1 φύλλο δάφνης
Για τη χωριάτικη σαλάτα
- 1 πιπεριά κέρατο, σε μέτρια καρέ
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
- 20 τοματίνια, κομμένα στη μέση
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 30 ml χυμός λεμονιού
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κρεμμύδι, το καρότο και τη δάφνη. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
Ρίχνουμε τα ρεβίθια σε βαθύ μπολ σερβιρίσματος και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Στο ποτήρι μας Μοσχοφίλερο!