Συνταγή: Μαριλένα Ιωαννίδου
Φωτογραφία: Ντέμης Σιρανίδης
Αποθήκευση για αργότεραΤυρί της φλαούνας σε έναν αλμυρό μπακλαβά
Υλικά
Υλικά
500γρ φύλλο μπακλαβά
150γρ βούτυρο
250γρ Παφίτικο τυρί
Λίγο φρέσκο δυόσμο
700γρ γάλα
4 αυγά
Διαδικασία
Τρίβουμε το τυρί, ψιλοκόβουμε το δυόσμο κι ανακατεύουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά κι αλείβουμε τον πάτο ενός ταψιού (διαστάσεων περίπου 22χ30εκ).
Τοποθετούμε ένα φύλλο μπακλαβά στο ταψί κι αλείβουμε με βούτυρο. (Αν το φύλλο έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, προσαρμόζουμε ανάλογα διπλώνοντας το, αφού πρώτα αλείψουμε με βούτυρο). Επαναλαμβάνουμε για τη μισή ποσότητα φύλλου κι απλώνουμε το μείγμα τυριού/δυόσμου από πάνω. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείβοντας με μπόλικο βούτυρο το τελευταίο.
Κόβουμε σε κομμάτια. Κτυπούμε καλά τα αυγά με το γάλα και ρίχνουμε πάνω στον μπακλαβά. Aφήνουμε για μισή ώρα τουλάχιστον. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί της φλαούνας με χαλούμι.