Το κρεμώδες ανθότυρο του Κουρέλλα
Απαλό, γλυκό και αλμυρό μαζί, νόστιμο, κοκκώδες και μαλακό, με σχεδόν αλοιφώδη υφή. Είναι φτιαγμένο από βιολογικό αιγοπρόβειο ή/και αγελαδινό τυρόγαλα, είναι πλούσιο γευστικά και φτωχό σε λιπαρά αυτό το αλλιώτικο ανθότυρο του τυροκομείου Κουρέλλα από τα Γρεβενά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως άλειμμα στο ψωμί και στα σάντουιτς, τολμήστε το όμως και με μέλι ή γλυκά του κουταλιού.
Σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Νικολέτα Μακρυωνίτου.
Περισσότερες πληροφορίες: Τ/24620-87.150
Κιουνεφέ της ώρας
Στην Πόλη, για το περίφημο κιουνεφέ χρησιμοποιούν το τυρί dil peyniri, αλλού το επίσης ουδέτερο γευστικά ποντιακό γαΐς και κάποιοι τα αντικαθιστούν με μοτσαρέλα. Ο νεαρός τυροκόμος Ηρακλής Καϊδαντζής έφτιαξε τη δική του, πρόβεια εκδοχή και η μητέρα του Αννα το βάζει για γέμιση σε φύλλο κανταΐφι. Εμείς απλώς θα το τοποθετήσουμε από την κατάψυξη στο τηγάνι με λίγο βούτυρο και, αφού ψηθεί καλά και απ’ τις δυο μεριές, θα το σιροπιάσουμε αφειδώς. Τρώγεται αμέσως και είναι ένα αλμυρόγλυκο λαχταριστό επιδόρπιο!
Νικολέτα Μακρυωνίτου.
Μπαλάσκας, γαλακτοπωλείο Γαϊτανίδη
Μυρωδάτη ρίγανη
Ηταν μία από εκείνες τις Κυριακές που ετοιμάζεις την ντοματοσαλάτα σου και διαπιστώνεις πως το βαζάκι με τη ρίγανη είναι άδειο. Ευτυχώς που υπάρχει και το Ο.Κ. Market της γειτονιάς μου. Ανακάλυψα, λοιπόν, τη ρίγανη «Ανατολή» σε γυάλινο βάζο των 65 γρ. και, μόλις το άνοιξα η πικάντικη μυρωδιά πλημμύρισε το χώρο.
Άγγελος Ρέντουλας.
Ο.Κ. Market