Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
2/3 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα
2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι ακέρωτο περίπου
190 γρ. κουβερτούρα
110 γρ. (περίπου 1/2 πακέτο) μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως, αλεσμένα στο μούλτι
Διαδικασία
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα γιαούρτια, το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό και το ξύσμα μέχρι να δέσουν τα υλικά. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Την ενσωματώνουμε στο μείγμα με το γιαούρτι. Μοιράζουμε το τριμμένο μπισκότο σε 4 μπολάκια. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες.