Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Ανδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
400 γρ. κουβερτούρα
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτί (περίπου 400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
2 κουτ. σούπας κακάο
10 µπισκότα γεµιστά
της αρεσκείας µας
Διαδικασία
Επιλέγουμε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ και το στρώνουμε με λαδόκολλα έτσι ώστε να μπορέσουμε μετά να βγάλουμε εύκολα το γλυκό. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Σπάμε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια. Τα ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Απλώνουμε το fudge στο ταψάκι ή στο πυρεξάκι. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να πήξει. Τότε το βγάζουμε και το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, γιατί μετά θα είναι πιο δύσκολο. Το παγώνουμε για άλλη 1 ώρα πριν το φάμε.