Συνταγή: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 3 φλιτζ. νερό
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. κακάο κοσκινισμένο
- 50 γρ. κουβερτούρα
- 1/2 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κονιάκ, σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να λιώσει η ζάχαρη, το κακάο και η κουβερτούρα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προτού πάρουν βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο -καλύτερα πλατύ και χαμηλό- και το αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν το καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά του και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες το σκαλίζουμε και το χτενίζουμε με ένα πιρούνι. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 2 φορές. Δηλαδή αφήνουμε τη γρανίτα συνολικά στην κατάψυξη για 6 ώρες.
Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με χοντρά καλαμάκια, γαρνίροντας το καθένα με λίγη μέντα.