Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
2 κουτιά (περίπου 800 γρ.) γάλα εβαπορέ
1 κουτί (περίπου 400 γρ.) γάλα ζαχαρούχο
3 κουτ. σούπας κακάο
5 κουτ. σούπας άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας φουντουκιού (τύπου Μερέντα)
Διαδικασία
Βάζουμε τα κουτιά με το εβαπορέ στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες. Μετά τα ανοίγουμε και αδειάζουμε το εβαπορέ στον κάδο του μίξερ. Το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε και το κακάο.Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει καφέ. Προσθέτουμε το άλειμμα σοκολάτας-πραλίνας.Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ανοξείδωτη φόρμα ή άλλο μεταλλικό σκεύος. Το παγώνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζουμε και ξύνουμε το μείγμα με ένα πιρούνι. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία παγώματος-αφρατέματος για άλλες 2 φορές προτού σερβίρουμε.