Κείμενο: Μαρία Αργύρη
Φωτογραφία: Shutterstock
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
2 κιλά βερίκοκα (καθαρό βάρος)
1 κιλό ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Διαδικασία
Πλένουμε τα βερίκοκα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και βγάζουμε τα κουκούτσια τους. Βάζουμε τα βερίκοκα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τον πουρέ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας (20-30 λεπτά). Είμαστε πάνω από τη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Μόλις δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
Συμβουλές:
Η αναλογία για τη συγκεκριμένη μαρμελάδα είναι 1 μερίδα βερίκοκα προς 1/2 ζάχαρη. Αν χρησιμοποιήσουμε δηλαδή 1 κιλό βερίκοκα, τους ρίχνουμε 500 γρ. ζάχαρη.