Κείμενο: Μερόπη Παπαδοπούλου
Η σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος διαφέρει από είδος σε είδος. Γενικά, μπορούμε να πούμε πως:
- οι ελαφριές μπίρες πίνονται στους 5°C
- οι μεσαίας πυκνότητας στους 8°C
- οι βαριές πληθωρικές μπίρες στους 12°C
Οι ειδικοί στέκονται αρκετά ελαστικοί στο θέμα και συμβουλεύουν να δοκιμάζουμε τις αγαπημένες μας μπίρες σε διάφορες θερμοκρασίες, προκειμένου να καταλήξουμε σε αυτή που θα μας προσφέρει την μεγαλύτερη απόλαυση.
Όσον αφορά το παγωμένο ποτήρι στο οποίο πολλές φορές σερβίρεται η μπίρα, δεν προσφέρει τίποτε στο ποτό, ενώ προκαλεί δυσκολία στον πότη που πρακτικά βρίσκεται σε λίγα λεπτά με ένα βρεγμένο ποτήρι στο χέρι, που στάζει πάνω στα ρούχα του κάθε φορά που πίνει.