Επιμέλεια: Άγγελος Ρέντουλας
Ο γνωστός σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου τρώει σουβλάκι στον Ελβις στον Κεραμεικό, ψάρι στον Κόλλια, ενώ ψωνίζει ψωμί από τον Ρίζο στο Κουκάκι.
• Από τις πιο αγαπημένες μου ταβέρνες είναι οι Ελιές, χαμηλά στην Καλλιθέα, στις Τζιτζιφιές (Ξενοφώντος 155, Τ/210-94.31.698). Ωραίες, προσεγμένες γεύσεις και συμπαθητικές τιμές.
• Για δημιουργική, high κουζίνα προτείνω το Funky Gourmet (Παραμυθίας 13, Κεραμεικός Τ/210-52.42.727), της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου. Ιδιαίτερα πιάτα, πρωτότυπα, με ροκ άποψη.
• Από έθνικ μού αρέσει το κινέζικο China’s Food and Fantasy στη Νέα Σμύρνη (Λεωφ. Συγγρού 207, Τ/210-93.45.271). Νόστιμα ντάμπλινγκ και καλή πάπια Πεκίνου.
• Ο Ελβις στον Κεραμεικό (Πλαταιών 29 και Λεωνίδου, Τ/210-34.55.836) φτιάχνει συμπαθητικό σουβλάκι. Μοντέρνο μαγαζί, με νέα, ορεξάτα παιδιά.
• Για κρέας πηγαίνω στο... Kreas στα Ανω Πετράλωνα (Δημοφώντος 96, Τ/210-32.47.028). Ωραία πικάνια και T-bone. Καλές τιμές.
• Ο Κόλλιας (Λεωφ. Συγγρού 303 και Δημοσθένους, Τ/210-94.08.620) είναι ένα σταθερά καλό μαγαζί για ψάρι.
• Ψωμί αγοράζω από τον Ρίζο στο Κουκάκι (Ματρόζου 12, Τ/210-92.49.527). Εξαιρετικό αυτό που ζυμώνεται με κόκκινο κρασί και το «μαύρο» με αλεύρι ντίνκελ.
• Για ψάρι πηγαίνω στο ψαρομανάβικο του Πικούνη στην Κεντρική αγορά (Κατάστημα 67, Βαρβάκειος αγορά, Τ/210-32.16.827), ενώ για κρέας στον Τζίμη Αλούπη.
• Το μπακάλικο του Βογιατζιδάκη (Πλατεία Βαρνάβα, Πρόκλου 31, Τ/210-99.54.500) είναι από τα καλύτερα της Αθήνας. Παλαιωμένα τυριά, καλά λάδια, ελιές, μέλι, δεν ξέρεις τι να διαλέξεις.
• Εκλεκτά γλυκά φτιάχνει η Μέλισσα, στο Περιστέρι (Εθνάρχου Μακαρίου 43, Τ/210-57.11.055). Ωραία εκλέρ, τάρτες, και τώρα τον χειμώνα πολύ καλοί κορμοί.