Κείμενο: Άγγελος Ρέντουλας
Η δημοφιλής σεφ Ντίνα Νικολάου τρώει πεϊνιρλί στον Λιάκο στο Ιλιον και ψωνίζει κρεατικά από τον Γεωργιάδη στο Πικέρμι.
• Για σουβλάκι πάω στη Βόνιτσα στον Ν. Κόσμο (Ηλία Ηλιού 91, Τ/210-90.22.500). Εχουν εξαιρετικό τυλιχτό με γύρο από αρνί.
• Ο Λιάκος στο Ιλιον (Φιλοκτήτου 73, Τ/210-26.33.407) φτιάχνει εδώ και 35 χρόνια πεϊνιρλί με χειροποίητη ζύμη, ποιοτικά τυριά και αλλαντικά.
• Ιταλική κουζίνα απολαμβάνω στο Dal Professore (Αγ. Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, Τ/Τ/210-61.09.988). Ο σεφ Νίκος Δημητροκάλης είναι εξαιρετικός γνώστης της αυθεντικής ιταλικής γαστρονομίας.
• Θαυμάσια πίτσα, με νόστιμη και τραγανή ζύμη, φρέσκα λαχανικά, ελληνικά τυριά και αλλαντικά και τολμηρούς συνδυασμούς φτιάχνει το Margherita Pizza Artigianale (Λ. Κηφισίας 363, Ν. Ερυθραία, Τ/211-40.81.132).
• Για ψάρια και ψαρομεζέδες πηγαίνω στο Ιώδιο στο Π. Φάληρο (Λ. Αχιλλέως 119Β, Τ/210-98.84.258).
• Το αγαπημένο μου έθνικ εστιατόριο είναι το Pantera Negra του Δημήτρη Κατριβέση, του γκουρού της περουβιανής κουζίνας (Καλογριώνη 6, Πλάκα, Τ/213-03.64.214).
• Ενα εστιατόριο όπου θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα είναι η Cookoovaya (Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Τ/210-72.35.005 - φωτ. 3). Μεγάλη μου αδυναμία το φαγκρί ταρτάρ, ο κατσικίσιος γύρος, το μεδούλι σε φρυγανισμένο ψωμί.
• Ποιοτικά κρεατικά αγοράζω από τον Γεωργιάδη στο Πικέρμι (Λ. Μαραθώνος 82, Τ/210-60.3 9.870 - φωτ. 1). Είναι μάστορας στις κοπές - πράγμα σπάνιο.
• Προϊόντα από μικρούς Ελληνες παραγωγούς ψωνίζω στο Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1, Τ/2103628738 - φωτ. 2).
• Για νοστιμότατα γλυκά και τούρτες πολυώροφες, αληθινές, πηγαίνω στο Desserts (Θησέως 22, Μαρούσι, Τ/210-80.29.324).