Επιμέλεια: Άγγελος Ρέντουλας
Ο διακεκριμένος σεφ Αρης Τσανακλίδης τρώει πεϊνιρλί στον Θέμη στη Δροσιά και είναι λάτρης των γλυκών της Μέλισσας στο Περιστέρι.
Αγαπημένη μου ταβέρνα είναι ο Θέμης (25ης Μαρτίου 25, Τ/210-62.29.409) στη Δροσιά. Ατού του, ο μεγάλος ξυλόφουρνος. Ωραία πεϊνιρλί, κρεατικά, σαλάτες. Εκεί συναντώ συχνά τον φίλο μου και καλό σεφ, Χριστόφορο Πέσκια.
• Εξαιρετικό εστιατόριο ελληνικής δημιουργικής κουζίνας είναι το Aleria (Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, Τ/210-52.22.633). Αστέρι ο Γκίκας Ξενάκης. Ευφάνταστες μαγειρικές, καλές τιμές.
• Εκπλητικό σουβλάκι φτιάχνει το Πέτρινο στην Πεντέλη (Βασ. Γεωργίου Β΄ 10, Τ/210-80.49.829).
• Για κρέας πηγαίνω στο Bar-B-Q στη Νέα Σμύρνη (Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 46, Τ/210-93.19.675). Είναι πολύ καλά τα παιδιά εκεί - με 30€ ευχαριστιέσαι ποιοτικά κρεατικά.
• Αξεπέραστο στους ψαρομεζέδες είναι το Ψάριστον στο Νέο Ηράκλειο (Καλαβρύτων 16, Τ/210-28.50.746).
• Για μαναβική πηγαίνω στον Γκέκα στα Βριλήσσια («Το περιβόλι», Λεωφ. Πεντέλης 60, Τ/210-61.32.040). Φέρνει ό,τι ζητήσει η ψυχή σου.
• Για μπακαλική, στο Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1, Αθήνα, Τ/210-36.28.738) - η Μαριάννα (σ.σ.: Κομητοπούλου, «ψυχή» του μαγαζιού) ψάχνει συνεχώς και βρίσκει καλά ελληνικά προϊόντα.
• Τίμιος ψαράς είναι ο Σπύρος Κοράκης (Βαρβάκειος, κατάστημα Νο 68, Τ/210-32.16.844) στην κεντρική ψαραγορά. Είναι ο πρόεδρος των Ιχθυοπωλών Ελλάδος.
• Το κρεοπωλείο του Δρακούλη (Αγίας Σοφίας 90, Νέα Σμύρνη, Τ/210-93.20.211) είναι πολύ καλό, με ψαγμένα κρεατικά και σωστές κοπές.
• Για γλυκό πετάγομαι στη Μέλισσα στο Περιστέρι (Εθνάρχου Μακαρίου 43, Τ/210-57.11.055, 57.59.684). Παρά την κρίση, δεν έχει ρίξει την ποιότητα!