Δουλεύουν πυρετωδώς χειμώνα-καλοκαίρι μέσα σε καυτές κουζίνες, δημιουργώντας και υπογράφοντας πιάτα που κατά κανόνα γίνονται θέμα στην εστιατορική πιάτσα. Όταν όμως καταφέρνουν να ξεκλέψουν χρόνο για διασκέδαση, για διακοπές ή για να επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής τους, τότε τιμούν δεόντως τα φαγητά και τα γλυκά συγκεκριμένων συναδέλφων τους.
Η αγαπημένη σεφ του «Γαστρονόμου» επιμελείται το μενού του ξενοδοχείου «Περίβολας» στην Οία, Σαντορίνη
- Αγαπημένο μου παραδοσιακό οινομαγειρείο-ταβέρνα για μεζεδάκια, κεφτεδάκια και λαδόπιτες είναι το «Μπαρμπα-Γιάννης και Μαρίτσα» στη Χώρα της Σκύρου (τηλ. 22220-91.276).
- Για πιο δημιουργικά πιάτα προτιμώ του Χρ. Πέσκια στο «Balthazar» (Τσόχα 27, Αθήνα τηλ. 210-64.41.215) και του Χρόνη Δαμαλά στο «Cavo Tagoo», στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης (τηλ. 22860-27.900).
- Μου αρέσουν τα γιαπωνέζικα πιάτα του «Νolan» (Βουλής 31-33, Σύνταγμα, τηλ. 210-32.43.545).
- Το αγαπημένο μου σουβλάκι το φτιάχνουν στο «Μύθος», στη Ζάκυνθο (Ελευθερίου Βενιζέλου και Φωσκόλου, τηλ. 26950-25.858).
- Στον «Τηλέμαχο» (Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, τηλ. 210-36.13.300) για ψητά και ζουμερά κρέατα.
- Για ψάρια και θαλασσινά προτιμώ την ψαροταβέρνα «Ψαροκόκκαλο» (Βίκτωρος Ουγκώ 10, Κερατσίνι, τηλ. 210-43.23.010).
- Δεν αντιστέκομαι στα γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου στο «Sweet alchemy» (Ηροδότου 24, Κολωνάκι, τηλ. 210-72.40.205).