Επιμέλεια: Μαρία Βασιλοπούλου
Δουλεύουν πυρετωδώς χειμώνα-καλοκαίρι μέσα σε καυτές κουζίνες, δημιουργώντας και υπογράφοντας πιάτα που κατά κανόνα γίνονται θέμα στην εστιατορική πιάτσα. Όταν όμως καταφέρνουν να ξεκλέψουν χρόνο για διασκέδαση, για διακοπές ή για να επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής τους, τότε τιμούν δεόντως τα φαγητά και τα γλυκά συγκεκριμένων συναδέλφων τους.
Ο βραβευμένος executive chef στα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρεταννία» και «King George».
- Για δημιουργική κουζίνα πηγαίνω στο «Funky gourmet» (Παραμυθιάς 13, Κεραμεικός, τηλ. 210-52.42.727), στο «Aleria» (Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Αθήνα, τηλ. 210-52.22.633) και στο «Botrini’s» (Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, τηλ. 210-68.57.323).
- Μου αρέσει η λιβανέζικη κουζίνα και την απολαμβάνω στο «Sahara» (Κωνσταντινουπόλεως 24, Γλυφάδα, τηλ. 215-55.05.313).
- Τα αγαπημένα μου σουβλάκια είναι δύο: το ένα είναι στη Θεσσ/νίκη, από το σουβλατζίδικο «Βομβίδια» (Βασιλέως Ηρακλείου 37, Θεσσ/νίκη, τηλ. 2310-281.939) και το άλλο στην Αθήνα, στο Αιγάλεω, από τον «Μίχα» (Συγγρού 38, Αιγάλεω, τηλ. 210-56.19.430).
- Δεν αντιστέκομαι στο κατσικάκι με πατάτες στη γάστρα και σε άλλα κρεατικά της ταβέρνας «Πιπινιός» (Πέππα 1 και 25ης Μαρτίου, πλατεία Σταμάτας, τηλ. 210-62.16.250), γι’ αυτό πηγαίνω μέχρι τη Σταμάτα.
- Για ψάρι και θαλασσινά πηγαίνω στο «Καπετάν Πανάγος» (55ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου, τηλ. 22910-39.206).
- Βρίσκω ό,τι χρειάζομαι από τυριά, αλλαντικά και άλλα καλά προϊόντα στο παντοπωλείο «Κουκάς» (Πατησίων 104, Αθήνα, τηλ. 210-82.12.522).
- Αν βρεθώ στη Σαλαμίνα, θα κάνω μια βόλτα για καλό ψωμί στον φούρνο «Μπεγνής» (Ζωοδόχου Πηγής 1, Σαλαμίνα, τηλ. 210-46.56.100).
- Το αγαπημένο μου παγωτό είναι του «Le Greche» (Mητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα, 216-70.06.458).
- Για καλό καφέ και ωραία θέα πηγαίνω στο «Due Cavalieri» (Λεωφ. Ποσειδώνος 702, Φλοίσβος, τηλ. 210-98.51.247).