Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Βιοκαλλιεργητές, ελαιοπαραγωγούς, τυροκόμους, παραγωγούς κρέατος, ρυζιού, οσπρίων, κρασιού, μακαρονιών, ακόμη και γλυκών του κουταλιού. Μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που αντέχουν στην πίεση της εποχής χάρη στη σκληρή προσωπική εργασία και την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων. Μεσαίες επιχειρήσεις που ανανεώνονται, καινοτομούν, δεν πτοούνται από τις δυσκολίες, παράγουν και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των επαρχιών. Μεγάλες επιχειρήσεις, δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς, που με τη δραστηριότητά τους βοηθούν τον τόπο συνολικά.
Συνεταιρισμούς που δίνουν λύσεις στα προβλήματα των παραγωγών και συχνά καινοτομούν, όπως ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΘεσΓάλα που βραβεύσαμε φέτος. Τα μέλη του είχαν τη λαμπρή ιδέα πρώτοι να εισάγουν στην Ελλάδα τα ΑΤΜ γάλακτος.
Και το σημαντικότερο, προϊόντα ελληνικά, εκλεκτά, εξαγώγιμα, συχνά πολυβραβευμένα στο εξωτερικό, όπως είναι η περίπτωση του φετινού μας ελαιολάδου, του «Μαλέα».
Πίσω από τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις, βραβεύτηκαν τελικά άνθρωποι που με πίστη και όραμα εργάζονται σκληρά, με σεβασμό στο περιβάλλον και συνείδηση της ευθύνης τους απέναντι στους καταναλωτές.
Τιμητικό Βραβείο
Εφη Χριστοπούλου, Μαρία Λαζαράκη
Βραβείο «Εύη Βουτσινά»
«Οι Γουμένισσες»
Βραβείο Καινοτομίας
Α.Σ. ΘΕΣγάλα
Βραβείο Βιοκαλλιέργειας
Οικολογικό Αγρόκτημα Καραμάνου
Βραβείο προϊόντος ευρείας καταναλώσεως
Mακαρονοποιία «Μέλισσα - Κίκιζας»
Βραβείο παραγωγής τυροκομικών προϊόντων
Τυροκομείο Αφών Τζουρμπάκη
Βραβείο παραγωγής ελαιολάδου
«Μαλέας»
Βραβείο Ποτού
«Wines of Athens»
Βραβείο παραγωγής ρυζιού και οσπρίων
«Αχελώος»
Βραβείο παραγωγής κρέατος
Φάρμα Προδρομίτη
Βραβείο Καταστήματος
Το Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης
Βραβείο «Αλέξανδρος Γιώτης»
Αλιευτικός συνεταιρισμός «Αναγέννηση»
Δείτε σε pdf «Τα εδέσματα και τα ποτά της γιορτής» αλλά και τους «σεφ» του Γαστρονόμου!