Το θέμα μας είναι η νέα αειφόρος γαστρονομία: το παράδειγμα της παραδοσιακής ελληνικής μαγειρικής. Ο βιοκαλλιεργητής Γιάννης Μέλλος και ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας καλωσορίzουν το κοινό του TEDx Athens σε ένα εργαστήριο, όπου καταπιάνονται με τα διατροφικά ζητήματα του αύριο, αντλώντας έμπνευση από το χθες της ελληνικής κουζίνας. Συζητούν για το ταξίδι της τροφής απ' το χωράφι στο πιάτο, για τη βιώσιμη διατροφή, για την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων, την εποχικότητα αλλά και για την αξιοποίηση των περισσευμάτων. Παράλληλα, μαγειρεύουν χωρίς... φωτιά για να μάς πείσουν πως η τρυφερή ανοιξιάτικη αγκινάρα και τα ωμά ραπανάκια χρειάζονται ελάχιστη επεξεργασία για να αναδειχθεί η γεύση τους. Μερικές φορές η νοστιμιά δεν είναι επίτευγμα, απλά... είναι.