Στα φετινά βραβεία Gourmand International, η Κύπρος ήταν παρούσα και απέσπασε δύο διεθνή βραβεία
Α’ Βραβείο:
-Gourmand Best in the World Cookbook Award στην Κατηγορία Mediterranean για το βιβλίο «Θησαυροί της κυπριακής κουζίνας» και «Cyprus food treasures» στα αγγλικά, της ερευνήτριας της κυπριακής γαστρονομίας, Μαριλένας Ιωαννίδου, και συνεργάτης του «Γαστρονόμου». Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2017.
Β’ βραβείο:
Gourmand Best in the World Cookbook Award στην Κατηγορία Translation
για την έκδοση στα ρώσικα του βιβλίου Cyprus: A culinary journey. Για το βιβλίο αυτό η Μαριλένα Ιωαννίδου συνεργάστηκε με την Marianne Salentin Traeger και την ομάδα της από τη Γερμανία.
Οι εκδηλώσεις Gourmand έγιναν στην πόλη Yantai στη Κίνα στις 25- 27 Μαΐου 2018.
Εδώ και 16 χρόνια, η Μαριλένα Ιωαννίδου ερευνά την παράδοση και ιστορία της Κύπρου με άξονα την κουζίνα και τον πολιτισμό γύρω από το φαγητό. Σκοπός η διάσωση και προβολή της γαστρονομικής μας κληρονομιάς με τρόπο που να αναβαθμίζει την εικόνα των παραδοσιακών μας καταβολών, έτσι ώστε να γίνουν μέρος της ζωής μας σήμερα και να αναδείξουν την Κύπρο στη διεθνή γαστρονομική σκηνή.