Οι Γλυκές Αλχημείες επιστρέφουν και μας υπόσχονται το πιο γλυκό καλοκαίρι, με 50 αξέχαστες συνταγές από τον Στέλιο Παρλιάρο και την ομάδα του.
ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ/ Μιλφέιγ με κανταΐφι αντί για σφολιάτα; Ναι! Αλλά και φλογέρες με αμυγδαλόπαστα, εξωτικός μπακλαβάς με κρέμα καρύδας και στρούντελ με κεράσια. Αυτά και άλλα… πειραγμένα γλυκά με φύλλο θα γίνουν τα αγαπημένα κεράσματα του καλοκαιριού.
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!/ Αρνούμαστε να απαρνηθούμε τη σοκολάτα ακόμα και τους θερμούς μήνες και φτιάχνουμε σοκολατένια πάβλοβα με φρούτα, παγωμένη μους και υγρό σοκολατένιο κέικ με βύσσινα.
ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ/ Ταιριάζει το ροδάκινο με το πορτοκάλι; Γίνεται γλυκό του κουταλιού με ξερά βερίκοκα και μαρμελάδα με ντομάτα και τσίλι; Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς προτείνει ασυνήθιστους συνδυασμούς σε μαρμελάδες που δεν προορίζονται μόνο για το ψωμί μας αλλά και ως συνοδευτικά για γλυκά και αλμυρά πιάτα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ ΓΙΑ VEGAN/ Υγιεινές, light και… vegan! H ιδανική λύση για όσους απέχουν από τα γαλακτοκομικά αλλά και για όσους νηστεύουν: από μπάρες με μήλο και αβοκάντο μέχρι μαρμελάδα βερίκοκο χωρίς ζάχαρη.
Και ακόμα, μια γλυκιά απόδραση στη Σκύρο, αλμυρές «τούρτες» τυριών για ένα καλοκαιρινό τραπέζι και δροσερά, παγωμένα γλυκά, από παρφέ λεμόνι μέχρι μους καρύδας.
Το τεύχος θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιουλίου με την «Καθημερινή της Κυριακής».