Βουτιά στα ελληνικά τυριά
Στο μενού του Κολωνακιώτικου μπιστρό – delicatessen εισήχθη πρόσφατα μια νέα πρόταση για ποιοτικό τσιμπολόγημα. Με τα καλά τυριά του τυροκομείου, και άλλα αξιόλογα από την υπόλοιπη Ελλάδα, η οικογένεια Κωσταρέλου σερβίρει φοντί! Σε ένα μαντεμένιο σκεύος λιώνουν σε αρμονική αναλογία η γραβιέρα του τυροκομείου, με το κασέρι Μουζακίου, το καπνιστό μετσοβόνε και το δικό τους πινακωτύρι. Πολύ νόστιμο και κατά τι «πειραγμένο» είναι το φοντί με τις διάσημες φέτες τους, τη σκληρή και τη μαλακή, αρωματισμένες με λάδι τρούφας και καρύδια. Οι συνταγές είναι του Χρύσανθου Καραμολέγκου. Με κάθε φοντί σερβίρονται κριτσίνια και καλό ψωμί, ενώ μπορείτε να παραγγείλετε διάφορα συνοδευτικά που μπορούν να «βουτηχτούν» στην παχύρρευστη σάλτσα τυριού. Ψητές πατάτες, μανιτάρια, καπνιστό κοτόπουλο ή και κυβάκια από μοσχαρίσιο αλλαντικό είναι μερικές από τις επιπλέον προτάσεις (από 2,5€). Κάθε φοντί -με το οποίο τρώνε 2 - 3 άτομα- κοστίζει 18€. Οσο «κρατάει» ακόμα η δροσιά, αξίζει να το δοκιμάσετε, με ένα ποτήρι κρασί από τα Μεσόγεια ή άλλη ετικέτα της λίστας με τους επιλεγμένους οινοπαραγωγούς. Μαζί με κάποιο από τα ζεστά σάντουιτς, τις περιποιημένες σαλάτες και το πλατό τυριών που μπορείτε να συνθέσετε μόνοι σας -επιλέγοντας από είκοσι διαφορετικά τυριά σε κομμάτι, όπως το παλαιωμένο για 24 μήνες κεφαλοτύρι, τη γραβιέρα Τήνου ή το φρέσκο ανθότυρο (2,90 €/ τμχ), αποτελεί ένα νόστιμο, μα κυρίως διαφορετικό γεύμα. Αν σε κάποιον δεν αρέσει το λιωμένο τυρί, στο μενού υπάρχει και φοντί σοκολάτας (12€, για 2 άτομα), μέσα στην οποία μπορείτε να βουτήξετε μπανάνα, αχλάδι, αποξηραμένα σύκα, ακόμα και φρυγανισμένο τσουρέκι (συνοδευτικά από 2€). Και αν σε κάποιον δεν αρέσει η σοκολάτα,... μάλλον λέει ψέματα.
Τυροκομείο Κωσταρέλου: Ανοιχτά καθημερινά 08.00- 23.00 Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, τηλ. 2107259000, www.kostarelos.gr