Ο «'Ελατος» στο Σχοινοχώρι Αργους είναι ένα οικογενειακό τυροκομείο τα τυριά του οποίου ξεχώρισαν σε τυφλή γευσιγνωσία οι συντάκτες και οι σεφ του Γαστρονόμου.
Πάππου προς πάππο. Αυτοί είναι οι αδελφοί Καπετάνου του τυροκομείου «Ελατος», στο Σχοινοχώρι του Αργους. Τη σκληρή φέτα τους την είχαμε δοκιμάσει στον «Γαστρονόμο» και είχαμε ενθουσιαστεί. Πηγαίνοντας για το ρεπορτάζ βρήκαμε τους αδελφούς Καπετάνου, τον Βασίλη που είναι ο «μάστορας» και τον Γιώργο που είναι ο «εμπορικός» της επιχείρησης, επάνω καταπάνω στην παραγωγή. Ο Βασίλης σχεδόν με το ζόρι βρήκε λίγο χρόνο για να μας μιλήσει. Η έννοια τους ήταν στο τυρί, όχι στην προβολή τους. Οταν ανέλαβαν το τυροκομείο, το 1989, ήταν ακόμη μια μικρή, οικογενειακή εταιρεία. Σήμερα είναι μια μεσαία επιχείρηση με σημαντικό τζίρο.
Τα εξαιρετικά ΠΟΠ προϊόντα τους, τα βρίσκουμε στα καλύτερα μπακάλικα της Αθήνας και της Πελοποννήσου. Η σκληρή τους φέτα κέρδισε τους σεφ του «Γαστρονόμου» στην τυφλή γευσιγνωσία μας. Το μυστικό της επιτυχίας τους δεν θέλησαν να το αποκαλύψουν, αλλά επέμειναν ότι οφείλεται στη σκληρή δουλειά, στον σεβασμό της πρώτης ύλης και των διαδικασιών τυροκόμησης, στον χρόνο που αφιερώνουν στα τυριά τους. Και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.
Τα τυριά βρίσκουμε σε περίπου 50 σημεία πώλησης στην Αθήνα. Ενδεικτικά: «Της χήρας» (Αριστείδου 26, Πειραιάς, 210-41.70.449), Τσακανίκας (Χαροκόπου 67, Καλλιθέα, 210-95.91.050, Προσκόπων Αϊδινίου 9, Ν. Σµύρνη, 210-93.74.722.), Γαλακτοπηγή (Εθν. Αντιστάσεως 67, Καισαριανή, 210-72.54.560).
Ο Ελατος, Σχοινοχώρι Αργους, τηλ. 27510-22.718.
Το βραβείο απένειμε η κ. Αικατερίνη Μοσχοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.