ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΩΝ
Βραβείο παραδοσιακού προϊόντος: Παφίτικος τραχανάς

Βραβείο παραδοσιακού προϊόντος: Παφίτικος τραχανάς

Στη Γαλαταριά της Πάφου, σε ένα τόπο με δικό του μικροκλίμα κοντά στον Στατό - Άγιο Φώτιο, βρίσκεται η μονάδα της οικογένειας Φιλίππου με την ονομασία Παραδοσιακά Προϊόντα Κατσουράς. Σχετικά ήπιοι χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια επιτρέπουν στις αίγες να βόσκουν στη φύση και να παράγουν γάλα πρώτης ποιότητας. Με αυτό το γάλα από συνεργάτες κτηνοτρόφους φτιάχνουν έναν εξαιρετικό τραχανά, ήπια ξινό που έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στην τυφλή γευσιγνωσία του περιοδικού.
Βραβείο παραγωγής ελαιόλαδου: Το επώνυμο κυπριακό ελαιόλαδο

Βραβείο παραγωγής ελαιόλαδου: Το επώνυμο κυπριακό ελαιόλαδο

ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΤο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Το Αρχοντικό από κορωνέικη ποικιλία, ξεχώρισε στην τυφλή γευσιγνωσία ελαιολάδου για τα πολύ καλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Ισορροπία μεταξύ των πράσινων φρέσκων αρωμάτων με αυτά του μήλου και του μέσπιλου, γεμάτη γεύση, ελαφρώς πικρή και μετρίως πικάντικη, με έντονη μακριά επίγευση. Παράγεται από την εταιρεία Novel Agro και αποτελεί μια από τις ετικέτες της με ελαιόλαδα, NOVEL AGRO
Βραβείο Λευκού Οίνου: Επενδύοντας στην ποιότητα

Βραβείο Λευκού Οίνου: Επενδύοντας στην ποιότητα

Το boutique Οινοποιείο Αργυρίδης βρίσκεται σε ένα γοητευτικό πέτρινο château 200 ετών στη Βάσα Κοιλανίου και μετρά πέντε γενεές οινοποιών. Η Ρεβέκκα Αργυρίδη κρατά τα ηνία του οινοποιείου από το 2011 συνεχίζοντας το όραμα του πατέρα της Πάμπου. «Μας έδωσε ένα πολύ καλό θεμέλιο και γνώσεις και θεωρώ ότι οι στόχοι του εκπληρώνονται» λέει η ίδια.
Οι Κύπριοι παραγωγοί εξελίσσουν τις μεθόδους παραγωγής τους, με την επένδυση στις νέες τεχνολογίες.

Βραβεύθηκαν οι μαχητές της κυπριακής οικονομίας

Μια βραδιά προς τιμή των Κυπρίων παραγωγών, των ανθρώπων οι οποίοι τιμούν και αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα εγχώρια προϊόντα, καθώς και το νησί μας στο εξωτερικό, διοργάνωσε η ομάδα του Γαστρονόμου το βράδυ της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου. Ενώπιον κρατικών αξιωματούχων και των προσκεκλημένων εκτυλίχθηκαν μοναδικές ιστορίες προκοπής ανθρώπων, οι οποίοι επενδύουν μεράκι, κόπο, μόχθο και χρήμα, για να παράγουν και να προωθούν τα προϊόντα της μεταποίησης των πρώτων υλών, που γενναιόδωρα παρέχει η κυπριακή φύση. Ωστόσο, πηγαίνουν κι ένα βήμα παραπέρα, εξελίσσοντας τις μεθόδους παραγωγής τους, με την επένδυση στις νέες τεχνολογίες.
Στις 23 Οκτωβρίου 2019 οι κριτές του Γαστρονόμου έδωσαν ραντεβού στο εστιατόριο 1900 Bistrot στη Λαϊκή Γειτονιά

7 τυφλές γευσιγνωσίες με οργανοληπτικά κριτήρια

Το μεσημέρι της 13ης Σεπτεμβρίου 2019 στην ειδικά διαμορφωμένη βεράντα του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης Κύπρου, όλα ήταν έτοιμα για την τυφλή γευσιγνωσία του «Γ» στα παρθένα κυπριακά ελαιόλαδα. Στο στρωμένο με άσπρο τραπεζομάντηλο, ξύλινο τραπέζι, διακρίνονταν εμφανώς τα μπλε γυάλινα ποτηράκια, το ειδικό σκεύος για να μυρίσουν και να γευτούν το ελαιόλαδο οι κριτές.
Τα Βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου» έχουν φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Τρακασόλ στη Μαρίνα Λεμεσού, στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στην Πύλη Αμμοχώστου και στο κτήριο του ΘΟΚ.

268 προϊόντα από την κυπριακή γη

Ο «Γαστρονόμος» στην Ελλάδα πριν 12 χρόνια ξεκίνησε τον θεσμό των βραβείων Ποιότητας, σε μια προσπάθεια να αναδείξει περίφημα ελληνικά προϊόντα. Διαλεχτά και ποιοτικά προϊόντα της Ελλάδας, επιλεγμένα ένα προς ένα με πλήρη γνώση, και με τη σιγουριά που εξασφαλίζουν τα ταξίδια, η έρευνα και το σε βάθος ρεπορτάζ της ομάδας του περιοδικού.

Αφιερώματα