Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Υλικά
- 1 κονσέρβα πιπεριές τσιπότλε σε σάλτσα ντομάτας (σε κάποια μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή πάστα τσίλι (σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- 2 κουτ.σούπας αραβοσιτέλαιο
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 1-2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τις πιπεριές τσιπότλε ή την πάστα τσίλι, το αραβοσιτέλαιο, τις σκελίδες σκόρδου, τον κόλιανδρο, το θυμάρι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου. Η πάστα διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 3 εβδομάδες, σε δοχείο καλά κλεισμένο.