Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 κρόκοι αυγών
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- 1 κουτ. γλυκού μαυροσούσαμο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας (σε θερμοκρασία δωματίου) σε δέκα λωρίδες κατά πλάτος και μετά σε τρεις κατά μήκος. Εχουμε έτσι 30 κομμάτια ζύμης.
Παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια, τα στρίβουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ελαφρώς μ’ ένα πιρούνι τους κρόκους αυγών. Μ' ένα πινελάκι αλείφουμε τις πλεξούδες με το αυγό. Ανακατεύουμε τα σουσάμια και πασπαλίζουμε τις πλεξούδες. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.