Υλικά
- 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 125 ml φρέσκο γάλα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 φέτες καλής ποιότητας ψωμί (κατά προτίμηση όχι ψωμί του τοστ, αλλά ένα καλής ποιότητας ψωμί, άσπρο ή ολικής άλεσης)
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη (ή λίγο περισσότερη, ανάλογα με τα γούστα μας)
Διαδικασία
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, να ασπρίσει και να γίνει κολλώδες. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να φτιάξουμε ομοιογενή κρέμα.
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε 1 φέτα ψωμιού στο γλυκό μείγμα, για 2 - 3 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να νιώσουμε με τα δάχτυλά μας ότι η φέτα έχει μουσκέψει μεν, αλλά να μη μουλιάσει πολύ γιατί θα κομματιαστεί. Τη βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι και τη σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλη 1 φέτα.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ετοιμάζουμε τις άλλες δύο αυγοφέτες με τον ίδιο τρόπο που ετοιμάσαμε τις πρώτες. Οσο είναι ακόμη ζεστές, τις πασπαλίζουμε με την κανέλα. Οι γλυκές αυγοφέτες σερβίρονται θαυμάσια με ψητά μήλα, με μαρμελάδα, με γιαούρτι ή παγωτό.