Φωτογραφία: Περικλής Μεράκος
Αποθήκευση για αργότεραΤο αυγά μαγειρεύονται στο λίπος από το σύγλινο και παίρνουν έξτρα νοστιμιά.
Πέτρος Γεωργαρίου
Υλικά
300 γρ. σύγλινο καπνιστό, σε χοντρές φέτες ή σε κομμάτια
4 αυγά
αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε αυγά με σύγλινο, αρχικά βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε μέσα το σύγλινο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά, να ζεσταθεί καλά και να αρχίζει να λιώνει το λίπος του.
Σε ένα βαθύ πιάτο σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε αλατοπίπερο (αλάτι με μέτρο, γιατί το σύγλινο είναι αλμυρό).
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών μέσα στο τηγάνι, ανακινούμε να απλωθεί ομοιόμορφα και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, το γυρίζουμε ανάποδα και αδειάζουμε την ομελέτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω.
Ψήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά.
Σερβίρουμε, τα αυγά με σύγλινο, ζεστά.