Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Υλικά
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 2 κουτ. γλυκού µπαχάρι, σε σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού κύµινο σε σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού κουρκουµάς, σε σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού µαύρο πιπέρι σε σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού κάρδαµο, σε σκόνη
- 3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 3 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
- 6 κουτ. γλυκού µοσχοκάρυδο, σε σκόνη
Διαδικασία
Προσπαθούµε να βρούµε όσο το δυνατόν πιο φρέσκα µπαχαρικά µιας αξιόπιστης µάρκας ή τα αγοράζουµε από κατάστηµα µπαχαρικών. Αναµειγνύουµε όλα τα τριµµένα µπαχαρικά σε ένα καθαρό βάζο, το σφραγίζουµε και το αποθηκεύουµε σε ένα δροσερό, σκοτεινό µέρος. Εναλλακτικά χρησιµοποιούµε ολόκληρα τα µπαχαρικά στις ίδιες ποσότητες και τα αλέθουµε σε έναν µύλο µπαχαρικών.