Για την 9η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η 1η συνταγή που προκρίθηκε είναι της Πολυξένης Ορφανού.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό, σε μικρές μπουκίτσες
- 2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές, σε μπαστουνάκια
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή τριμμένη πάπρικα καυτερή, κατά βούληση
- λίγο ταμπάσκο λίγο κύμινο, σε σκόνη
- ελαιόλαδο αλάτι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα ευρύχωρο σκεύος και ροδίζουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τις πιπεριές, σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει το κρέας. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.