Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι Τρικολόρε Melissa
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, καυτερό (προαιρετικά)
- 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε το νερό που βράσανε για αργότερα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε το μπούκοβο (αν βάλουμε) και ρίχνουμε και τα σπαγκέτι μαζί με 1/2 φλιτζάνι από το νερό όπου βράσανε τα ζυμαρικά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 4-5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.