Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Υλικά
- 500 γρ. Melissa πέννες ριγέ
Για το πέστο
- 200 γρ. φέτα, κομματιασμένη
- 50 γρ. αμύγδαλα
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 200 ml ελαιόλαδο
- 100 γρ. φύλλα φρέσκιας ρίγανης (σε φυτώρια και μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- αλάτι και μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα σουρώνουμε. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το πέστο, εκτός από τη φέτα και το αλατοπίπερο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε 150 γρ. φέτα και χτυπάμε για 3-4 δευτερόλεπτα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα. Ανακατεύουμε με κουτάλι για να μείνει κομματάκια η φέτα. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.