Επιμέλεια: Γαστρονόμος
Μακαρονάδα με πέστο στο πι & φι! Θα γίνει η αγαπημένη σας.
Υλικά
- 500 γρ. Melissa λαζανάκι
- αλάτι
Για το πέστο
- 60 γρ. φύλλα βασιλικού
- 100 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά χωρίς λιπαρή ουσία
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2-3 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
- λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίχνουμε το μισό κουκουνάρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά για το πέστο εκτός από το αλατοπίπερο στον πολυκόφτη και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα. Αλατοπιπερώνουμε το πέστο, το ανακατεύουμε με τα ζεστά ζυμαρικά, ρίχνουμε και το υπόλοιπο κουκουνάρι και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.