Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΨαροφαγία περιωπής με δυο-τρεις απλές κινήσεις.
Υλικά
- 4 φιλέτα σφιχτόσαρκου λευκού ψαριού (περίπου 180-200 γρ. έκαστο)
- 180 γρ. ψίχα ψωμιού, καλά τριμμένη στο μούλτι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon originale
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- λίγη καπνιστή πάπρικα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε τα ψίχουλα του ψωμιού σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για μερικά λεπτά, ίσα να στεγνώσουν και να χρυσίσουν λίγο. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200° C. Μεταφέρουμε τα ψίχουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τις 3 κουταλιές από το μετρημένο λάδι, την πάπρικα, τον άνηθο, και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε τα φιλέτα των ψαριών με τη 1 κουταλιά λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο. Καλύπτουμε την επιφάνεια των φιλέτων με το μείγμα της κρούστας πιέζοντάς το ώστε να κολλήσει πάνω στο ψάρι. Μπορεί να μη το χρειαστούμε όλο. Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι και να ροδίσει η κρούστα. Αν δεν πάρει χρώμα η κρούστα μπορούμε τα τελευταία λεπτά του ψησίματος να γυρίσουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ. Τα σερβίρουμε ζεστά με πατάτες φούρνου ή ατμού και πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ μουστάρδας.