Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΕξωτική ψαροφαγία για απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά
- 600 γρ. φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού, σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
- 12 μέτριες γαρίδες, αποφλοιωμένες
- 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille au miel (με μέλι)
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille Dijon originale
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 κουτ. γλυκού κάρυ, καυτερό ή ήπιο
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 1 κουτ. σούπας σόγια σος
- αλατοπίπερο κατά βούληση
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει λίγο, για 4 - 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τσίλι και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις μουστάρδες, τη σόγια σος και το γάλα καρύδας, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά, μέχρι να δεσει λίγο η σάλτσα. Προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 3 - 4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χωρίς να στεγνώσουν. Στο τέλος, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, κάνουμε ένα ανακάτεμα, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και αποσύρουμε.
Συνοδεύουμε με: Σερβίρουμε το ζουμερό κάρυ με λευκό αρωματικό ρύζι (π.χ. μπασμάτι ή τζάσμιν).