Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΗ περίφημη αμερικανκή καλαμποκόσουπα σε μια ξεχωριστή παραλλαγή.
Υλικά
- 250 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο + 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (ή 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. σούπας πολέντα (σιμιγδάλι καλαμποκιού)
- 1 κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 1 καρότο, κομμένο στη μέση
- 1 κλωνάρι σέλερι, σε φετάκια
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon originale
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- πάπρικα γλυκιά ή/και καπνιστή
- 1,5 λίτρo ζωμός κοτόπουλου ή νερό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε έντονα μέχρι να ξεπαγώσει και να στεγνώσει από τα υγρά που θα βγάλει. Τότε προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι, το κρεμμύδι, το σέλερι και τις δάφνες και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να ροδίσουν τα υλικά, για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε την πολέντα και κάνουμε 2-3 καλά ανακατέματα. Ρίχνουμε το καρότο και το ζωμό και, όταν, κοχλάσει έντονα το υγρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο ώστε να κοχλάζει απαλά. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Πετάμε τις δάφνες και τα κομμάτια του καρότου. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και βράζουμε για 5 λεπτά επιπλέον.
Μετά, πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ ή με το ραβδομπλέντερ - μπορούμε να αφήσουμε τα υλικά χοντρολιωμένα ή να την κάνουμε βελούδινη κρέμα (για πιο λείο αποτέλεσμα, θα χρειαστεί να τη σουρώσουμε). Αν δεν είναι όσο θέλουμε πηχτή, την βράζουμε λίγο ακόμη. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
Συνοδεύουμε με: Ταιριάζει να τη γαρνίρουμε με σκορδάτα κρουτόν και καρεδάκια μπέικον ροδισμένα στο τηγάνι.