Με ένα ελαφρύ μαρινάρισμα, μια χούφτα υλικά και λίγη προσοχή στο ψήσιμο φτιάχνουμε στο τηγάνι τις τέλειες μπριζόλες.
Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες από σπάλα, πάχους περίπου 2 εκ.
- 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το μαρινάρισμα) + 4 κουτ. σούπας επιπλέον για το ψήσιμο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ή δεντρολίβανο ξερά, κοπανισμένα
- 2 κουτ. σούπας σπόροι κόλιανδρου, χοντροκοπανισμένοι
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon au miel
- 120 ml λευκό, γλυκό κρασί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις μπριζόλες και προσθέτουμε το ξίδι, το σκόρδο, τα μισά μυρωδικά, τις 2 κουταλιές λάδι και μπόλικο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ώστε τα λιγοστά υγρά να «βρέξουν» τις μπριζόλες. Τις καλύπτουμε με μια μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να νοστιμίσουν.
Στη συνέχεια, βάζουμε τους σπόρους κόλιανδρου σε ένα ταψάκι. Τραβάμε μία-μία τις μπριζόλες από τη λιγοστή μαρινάδα τους και τις «πανάρουμε» στον κόλιανδρο, πιέζοντας ώστε να καλυφθούν όσο γίνεται καλύτερα γίνεται και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τις δύο μπριζόλες για 6 - 7 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά και να ψηθούν στο εσωτερικό τους. Αν χρειαστεί, για να μην αρπάξουν, μετριάζουμε λίγο τη φωτιά.
Αφού ροδίσουν καλά και από τις 2 πλευρές σβήνουμε με το μισό κρασί, προσθέτουμε τη 1 κουτ. σούπας μουστάρδα και ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, γυρίζοντας 1-2 φορές τις μπριζόλες. Προσοχή μην καούν και πικρίσουν.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τα υπόλοιπα μυρωδικά και διατηρούμε τις μπριζόλες ζεστές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις άλλες δύο μπριζόλες. Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές.
Συνοδεύουμε με: Ντοματοσαλάτα με φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη