Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΥλικά
- 500 γρ. μήλα (προτιμότερο ανάμεικτα: κόκκινα, κίτρινα, ξινόμηλα)
- 1 μέτριο κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- χυμός από 1 μεγάλο πορτοκάλι
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού μηλόξιδο
- 130 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille Wholegrain
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille Dijon originale
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille au Miel
- 3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
- 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
Διαδικασία
Σε μια μέτρια κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα βάζουμε το κρεμμύδι, το χυμό πορτοκαλιού, το μηλόξιδο, τη ζάχαρη, το μέλι, τις μουστάρδες, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, τον κουρκουμά και την πάπρικα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας πότε-πότε μέχρι να δημιουργηθεί μια δεμένη σος, σαν ρευστή μαρμελάδα (για περίπου 50 λεπτά-1 ώρα).
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Ρίχνουμε τα τριμμένα μήλα στο δεμένο μείγμα και βράζουμε για άλλα 40 - 50 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να προκύψει ένα δεμένο τσάτνεϊ. Γεμίζουμε ένα μεγάλο αποστειρωμένο βάζο. Διατηρούμε για 1½ μήνα στο ψυγείο.