Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΠικάντικη, πλούσια μακαρονάδα για απαιτητικά γούστα.
Υλικά
- 400 γρ. ταλιατέλες
- 100 γρ. πανσέτα καπνιστή ή μπέικον, σε καρεδάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- τα τρυφερά φύλλα από 1 ματσάκι ρόκα
- 60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 γεμάτη κουτ. σούπας Maille au miel
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι, προτιμότερο αντικολλητικό, τσιγαρίζουμε την πανσέτα με το σκόρδο σε δυνατή φωτιά, χωρίς λάδι, μέχρι να ροδίσει καλά και να βγάλει το λίπος της. Τη μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι ώστε να στραγγίξει από το λίπος της. Πετάμε το σκόρδο.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς το λάδι και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε πιο ζουμερή τη μακαρονάδα, προσθέτουμε όσο από το νερό του βρασίματος θέλουμε. Προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και τη ρόκα και «διπλώνουμε» τα υλικά καλά αλλά προσεχτικά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.