Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΑπλό, γρήγορο κι όμως ιδιαίτερα μυρωδάτο και γευστικό. Η καλή μαγειρική δεν είναι πάντοτε χρονοβόρα. Ούτε δύσκολη.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού, χωρίς το δέρμα
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα Maille Dijonnaise
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας μάραθος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ή ματζουράνα, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για 10 λεπτά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε μέσα τα φιλέτα του ψαριού. Ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να νοστιμίσει το ψάρι.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόχαρτο και ακουμπάμε τα φιλέτα. Όση μαρινάδα έχει μείνει στο μπολ, την απλώνουμε πάνω στα φιλέτα. Φουρνίζουμε τα ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι καταπώς θέλουμε.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα με μουστάρδα, κρεμμύδια καραμελωμένα και ροζ πιπέρι.