Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΕντυπωσιακά νόστιμη, θα εντυπωσιάσει τους γκουρμέ φίλους σας.
Υλικά
- 200 γρ. τρυφερά φύλλα baby σπανακιού
- 1 μικρό ραπανάκι, σε πολύ λεπτά φετάκια (με το μαντολίνο)
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια πεκάν
- 8 μέτρια λευκά μανιτάρια, σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα, κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια (ή περισσότερα μικρότερα, στη μέση)
- 1/2 ξινόμηλο, σε λεπτά φετάκια
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού+λίγο από το ξύσμα του
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα με μέλι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Maille Wholegrain
- 1 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Βάζουμε τα πεκάν σε ένα ταψάκι και τα καβουρδίζουμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το λάδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τις μουστάρδες. Βάζουμε στο μπολ τα μανιτάρια, τα ραπανάκια και το ξινόμηλο και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με τη σος. Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά να μαριναριστούν.
Προσθέτουμε στο μπολ το σπανάκι, το δυόσμο και αλατοπίπερο και «διπλώνουμε» καλά τα υλικά να βραχούν από τη σος. Μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος και στολίζουμε με τα πεκάν. Σερβίρουμε αμέσως.
Συμβουλή: Δες τι πρέπει να κάνεις για να μη νερώσει το ντρέσινγκ της σαλάτας πατώντας εδώ.