Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΜια πρωτότυπη ιδέα σερβιρίσματος για μια πολύ νόστιμη σαλάτα.
Υλικά
- 300 γρ. μικρόσχημα ζυμαρικά της αρεσκείας μας (βίδες, φαρφάλες κ.λπ.)
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
- 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, σε καρέ
Για τη σάλτσα
- τα φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανό, χοντροκομμένα
- 10 - 12 φύλλα ρόκας (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
- 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon Originale
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 σκελίδα σκόρδου
- αλάτι, λίγο τσίλι σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
- 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο (ή ξερό ή 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος)
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- 4 μέτρια βάζα μαρμελάδας
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για όση ώρα ορίζουν οι οδηγίες της συσκευασίας ή μέχρι να γίνουν al dente. Τα τελευταία 3 λεπτά του βρασίματος των ζυμαρικών, ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τον αρακά. Ο αρακάς δεν πρέπει να βράσει περισσότερο - πρέπει να μείνει σχετικά τραγανός. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να κρυώσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χτυπώντας όλα τα υλικά στο μούλτι. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον για να διευκολύνουμε την πολτοποίηση.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τον αρακά, την πιπεριά και όση από τη σάλτσα επιθυμούμε, ανάλογα με το πόσο έντονο θέλουμε το αποτέλεσμα. Ελέγχουμε το αλάτι, προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το ξύσμα, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και μοιράζουμε τη σαλάτα στα βάζα.
Συμβουλή: Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να σερβίρουμε και άλλες σαλάτες αλλά και σούπες, πουρέδες λαχανικών ακόμα κι επιδόρπια.