Φωτογραφία: Stockfood/Visualhellas.gr
Αποθήκευση για αργότεραΕπιλέγοντας καλής ποιότητας υλικά, ακόμη κι ένα ταπεινό σάντουιτς μπορεί να γίνει γαστρονομική εμπειρία.
Υλικά
- 2 ευμεγέθη ατομικά ψωμάκια για σάντουιτς της αρεσκείας μας
- 10 - 12 λεπτά φετάκια από σαλάμι αέρος (προτιμότερο Λευκάδας)
- 8 λεπτεπίλεπτες φέτες από πικάντικο κασέρι (π.χ. Ξάνθης)
- 50 γρ. φουντούκια
- 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα Maille au Miel
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- λίγη πάπρικα, προτιμότερο καπνιστή
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C για μερικά λεπτά. Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να «γεμίσουν» με τα αιθέρια έλαιά τους. Έτσι, τονώνεται απίθανα η γεύση τους. Τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και τα χοντροκοπανίζουμε σε ένα γουδί.
Ανακατεύουμε τα κοπανισμένα φουντούκια με τη μουστάρδα, το μαϊντανό και λίγη πάπρικα. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση, βγάζουμε λίγη από την ψίχα τους (την κρατάμε για να φτιάξουμε κρουτόν) και τα αλείφουμε με το μείγμα της μουστάρδας. Προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα τυριά και τα κλείνουμε σφιχτά. Σερβίρουμε με τσιπς πατάτας και πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ μουστάρδας.
Συμβουλή: Μόνο όταν είναι λεπτοκομμένα τα αλλαντικά και τυριά (ειδικά αυτά που βάζουμε σε ένα σάντουιτς), αντιλαμβανόμαστε τη γευστική τους δύναμη. Τα τυριά μπορούμε να τα κόψουμε σε λεπτές φέτες με ένα peeler, ενώ για τα αλλαντικά θα πρέπει να απεθυνθούμε στον αλλαντοπώλη μας.